מכללת קיי חוגגת 60 שנה בשביל החינוך

אייקון 60 שנה למכללת קיי
בשנת 2014 נחגגו שישים שנה להיווסדה של המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי בבאר שבע, הנמנית עם המכללות המובילות בתחום הכשרת המורים בישראל.
מכללת קיי היא מוסד אקדמי רב תרבותי, המחויב להכשרה איכותית להוראה, ומאופיין במצוינות אקדמית, יחס אישי ללומדים, מערך שותפויות נרחב עם מוסדות אקדמיים בארץ ובעולם ומנהיג פעילות ענפה למען הקהילה בנגב. אנו רואים את החינוך כשליחות חברתית ואת פיתוח המורים כבסיס לפיתוח ההון האנושי והחברתי בנגב.
מכללת קיי הוקמה בשנת 1954 למימוש חזונו של דוד בן גוריון ליישוב הנגב ובהמשך לפנייתו של שר החינוך דאז, מר בן ציון דינור, ובפועלו של מפקח מחוז דרום דאז, מר אריה סימון. התחלנו את צעדינו הראשונים לפני שישים שנה, כדי לענות על הצורך האקוטי במורים ביישובי הנגב. גם כיום הצורך במורים איכותיים לנגב מהווה את סיבת קיומנו. אנחנו מכשירים אותם להיות מורים, שיובילו תהליכים של צמצום פערים וקידום סובלנות לשונות בחברה דמוקרטית ומרובת תרבותיות.
אירועי שנת ה-60 יצוינו במכללת קיי באמצעות סידרה של כנסים ואירועים: