תוכנית תואר שני הוראה ולמידה: פיתוח מנהיגות חינוכית

בהתאם למתווה החדש להכשרת מורים: תואר שני לכל מורה!

תוכנית תואר שני הוראה ולמידה: פיתוח מנהיגות חינוכית

הטבות

* חדש – הטבה בלעדית למקדימים להירשם: ‘חבר מביא חבר’ ע”ס 1,000 ש”ח – גם לנרשם וגם לממליץ!

* מלגת ארגון המורים ע"ס 5,500 ש"ח + מלגת מכללת קיי ע"ס 1,000 ש"ח

* החזר שכר הלימוד ממשרד החינוך למורים עם קביעות

* למורים ב"אופק חדש" גם תואר וגם הכרה ב-140-120 שעות מהלימודים לצורך קידום בדרגה

על התוכנית

התוכנית מכוונת את תלמידיה לנסח לעומק ובפירוט את השקפת עולמם החינוכית, לבחון אותה ולגבש מחדש חזון חינוכי-חברתי-תרבותי איכותי.

למי מיועדת התוכנית

התוכנית מיועדת לאנשי ונשות חינוך בכל רמות הגיל (מהגיל הרך ועד בית הספר העל-יסודי) ומכל היבטי החינוך, הרגיל והמיוחד, המעוניינים להעמיק את תובנותיהם בסוגיות חינוכיות שונות ולפתח את עצמם.

נושאים מרכזיים

• פיתוח מנהיגות חינוכית
  • למידה-הוראה וידע
  • אתיקה מקצועית
  • זהות אישית-מקצועית
  • רב-תרבויות
  • מתודולוגיה ואוריינות אקדמית

הלימודים מתקיימים יום אחד בשבוע למשך שנתיים, 18 ש"ש, בימי ב' החל מהשעה 12:15.
שלושה סמסטרים בקמפוס וסמסטר אחרון בלמידה מרחוק.

תנאי הקבלה

• תואר ראשון ותעודת הוראה
  • ציון ממוצע של 75 ומעלה בתואר הראשון
  • ריאיון קבלה אישי או קבוצתי
  • תרגיל כתיבה

קורסים לדוגמה

• למידה, הוראה וידע תוכן פדגוגי
  • אתיקה מקצועית – מעשה והלכה
  • סוגיות בניהול בית הספר כארגון לומד

בוגרים מספרים

מיכל סלוצקי:
ברצוני לשתף אתכם בחוויית לימודיי בתוכנית "הוראה ולמידה: פיתוח מנהיגות חינוכית".

במהלך הלימודים נחשפתי לקורסים שונים שתרמו רבות לידע המקצועי שלי. אופייה של התוכנית מאפשר למידה תוך הקשבה לדעותיהם ולמחשבותיהם של חבריי לספסל הלימודים.
המרצים מאפשרים שיח פתוח לגבי נושאים שונים ורלוונטיים לחיינו המקצועיים והאישיים.  הלימודים הרחיבו את נקודת המבט שלי על האופן שבו אני עובדת ומלמדת ובכך אפשרו לי לחשוב אחרת ולפעול אחרת.

פרויקט הגמר לווה על ידי המנחים שהובילו וכיוונו אותנו לאורך הדרך, ובהחלט נתנו מעוף לחשיבה יצירתית ועצמאית. תהליך כתיבתו של פרויקט הגמר היה מעניין מאוד עבורי והוא אף משמש אותי בעבודתי עם תלמידים וצוותים חינוכיים.
חשוב לציין שנוסף לידע המקצועי והתיאורטי נוצרה קבוצת שייכות מאוד נעימה בין הלומדים. למדנו להכיר אחד את השני, את התרבות ואת עולם הערכים שממנו הגיעו חברי הקבוצה. יצרנו קשרי חברות הדדיים ומפרים.

רן, תיכון רמת נגב:
לעבוד בחינוך ולעצב את דור העתיד זו זכות גדולה. בתוכנית "הוראה ולמידה: פיתוח מנהיגות חינוכית", קיבלתי כלים פרקטים מעולים שקידמו אותי כמורה וכאיש חינוך.
במהלך התואר למדנו בקורסים מגוונים שנתנו לנו פרספקטיבות שונות לעולם שאנו מכירים טוב כל כך ולעיתים גם ערערו את כל מה שהכרנו וחשבנו עד כה.
בתואר עוסקים בפדגוגיה חדשנית וכך גם לומדים. מומלץ בחום למי שהחינוך זורם בעורקיו ומעוניין בלמידה משמעותית ואחרת.

* מענקים ומלגות לזכאים בהתאם לתקנון | פתיחת התוכנית מותנית במספר הנרשמים