התוכנית לחינוך בעידן טכנולוגיות מידע

בהתאם למתווה החדש להכשרת מורים: תואר שני לכל מורה!

התוכנית לחינוך בעידן טכנולוגיות מידע

הטבות

* החזר שכר הלימוד ממשרד החינוך למורים עם קביעות

* מלגת ארגון המורים ע"ס 5,500 ש"ח + מלגת מכללת קיי ע"ס 1,000 ש"ח

* למורים ב"אופק חדש" גם תואר וגם הכרה ב-140-120 שעות מהלימודים לצורך קידום בדרגה

* חדש – תעודת "בינה מלאכותית (AI) בהוראה" תינתן ללומדים בתוכנית!

על התוכנית

התוכנית לתואר שני "חינוך בעידן טכנולוגיות מידע" נועדה לפתח מורים פרואקטיביים שידעו ליזום ולשלב באופן מושכל את טכנולוגיות המידע בהוראה. התוכנית תיצור תשתית מקצועית הנדרשת למורים בעידן הנוכחי, לפעול כסוכני שינוי ברמה האישית והמערכתית. היא עוסקת בהיבטים מעשיים של פיתוח המיומנות והמקצועיות של המורים בתחום, ונותנת גם תשתית תיאורטית להבנת השינויים החברתיים והתרבותיים שמתרחשים בעקבות ההתפתחות הטכנולוגית.

למי מיועדת התוכנית

התוכנית מתאימה לכל איש או אשת חינוך שמעוניינים להוביל תהליכים חדשניים – החל מהגיל הרך ועד בית הספר העל יסודי.

נושאים מרכזיים

• תקשוב בלמידה ובהוראה
  • יזמות והובלת שינויים
  • חברה ותרבות בעידן המידע
  • מתודולוגיה ואוריינות אקדמית

הלימודים מתקיימים יום אחד בשבוע למשך שנתיים, 18 ש"ש, בימי ד' החל מהשעה 12:15.
שלושה סמסטרים בקמפוס וסמסטר אחרון בלמידה מרחוק.

תנאי הקבלה

• תואר ראשון ותעודת הוראה
  • ציון ממוצע של 80 ומעלה בתואר הראשון בחינוך ובמדעי הרוח והחברה ושל 75 ומעלה בתואר ראשון במדעים מדויקים, במתמטיקה ובהנדסה
  • מיומנויות בסיסיות בשימוש בטכנולוגיות מידע מרכזיות
  • ריאיון קבלה

קורסים לדוגמה

• למידה בסביבות מתוקשבות
  • יזמות וחדשנות פדגוגית
  • רב-תרבותיות וגלובליזציה

ראש התוכנית

ד"ר מירב אסף

ראש בית הספר ללימודים מתקדמים (M.Ed) וראש התוכנית לתואר שני "חינוך בעידן טכנולוגיות מידע" במכללה. במהלך שנות עבודתה הובילה במכללה את המרכז ליוזמות חינוכיות מתוקשבות (מיח"ם), ואת הפורום הארצי של ראשי תחום התקשוב במכללות להוראה במכון מופ"ת.

merav@kaye.ac.il

בוגרים מספרים

אלין אדרי, מאיה אשר ומיטל שלו
שלושתן מורות תומכות לתלמידים עם מוגבלות בראיה אשר קיבלו תפקידים מחוזיים עם סיום התואר:

"האווירה במכללה נעימה ומשפחתית והרבה בזכות המרצים שגילו לאורך הדרך מקצועיות, סבלנות וזמינות. התכנית פתחה לנו צוהר לחינוך בעידן הטנכנולוגי בעזרת תהליכי למידה משמעותיים בסביבה מקצועית. זוהי הייתה הזדמנות חד פעמית לעצור רגע, באמצע החיים, ולנשום פנימה תוכן מקדם תהליכים בעולם ההוראה ובכלל"

זהבית סילוואל בוגרת מצטיינת בטקס חלוקת תארים תש"ף