תוכנית שח"ף – הסבת אקדמאיים להוראה

* תוכנית שח”ף להסבת אקדמאים להוראה – קבלת תעודת הוראה בשנה! *

תכנית שח”ף היא תכנית ייחודית של הכשרת אקדמאים להוראה, המייצגת גישה אשר משלבת בין ערכים של אוטונומיה, חופש ואחריות של הלומדים לבין הפן החברתי-תרבותי של החינוך.
התוכנית מציעה מסגרות ושיטות לימוד מגוונות המשלימות ומזינות זו את זו.

השם שח”ף מבטא את מאפייניה הבולטים של התכנית:
שיתוף – הלמידה כתהליך של השתתפות ושיתוף בהקשר החברתי-תרבותי של קהילת הלומדים במכללה ובבית הספר
חינוכי – התפתחות הזהות המקצועית כדיאלוג חינוכי בונה משמעות
פעיל – העשייה והמעורבות בהוויה החינוכית כמוקד ללמידה ולמרחב הפעולה

בנוסף לתעודת ההוראה הסטודנטים מקבלים תעודה נוספת בתחום S.E.L – תעודת "מנחה למידה רגשית- חברתית"

הלימודים אפשריים בכל אחת מתוכניות הלימודים במכללה: תוכנית הכשרה להוראה בגני ילדים, בביה"ס היסודי, בביה"ס העל-יסודי ובחינוך המיוחד.

מסגרת הלימודים בתכנית שח”ף – לימודי ההסבה בכל התוכניות מתחלקים לשני תחומים:

• לימודי חינוך והתנסות
  • לימודי התמחות: גיל רך, חינוך מיוחד, התמחויות דיספלינריות לבית ספר יסודי ולבית ספר על-יסודי
  • לימודי חובה: קורסים שמשרד החינוך דורש אותם מכל המורים . זהירות בדרכים, ביטחון ובטיחות ועזרה ראשונה.

לימודי החינוך וההתנסות יתקיימו בימים ג’ ו-ה’ בין השעות 19:00-8:00. בימים האחרים ניתן ללמוד התמחויות בהתאם לבחירת המועמד/ת.

ההתנסות בעליסודי אינה מוגבלת ליום ה'.

תנאי קבלה

1. תעודת בוגר מאוניברסיטה מוכרת או ממכללה אקדמית
  2. ציון ממוצע 75 לפחות בלימודי התואר הראשון
  3. ריאיון קבלה
  4. להוראת מדעים, מתמטיקה או פיזיקה, נדרש ציון ממוצע 70 לפחות בלימודי התואר הראשון בתחומי המדעים, ההנדסה והמתמטיקה.
  5. על המעוניינים בהוראת מתמטיקה לעבור מבחן כניסה למתמטיקה.
  6. לנרשמים להוראת מתמטיקה בעל־יסודי מומלץ להשתתף במכינת הקיץ במתמטיקה – מאחר שנדרשת מהם בקיאות בתחומי המתמטיקה ברמה של 5 יח”ל.
  7. אקדמאים שהתואר האקדמי שלהם אינו ממדינת ישראל, חייבים להיבחן במבחן יע”ל ולקבל בו ציון 125 לפחות לפני קבלתם ללימודים.
  8. התמחויות בשפות(אנגלית, עברית וערבית) יש לעמוד בהצלחה במבחן ידע בשפת ההתמחות לאחר הקבלה למכללה.

תנאי קבלה ייחודיים להכשרת מורים אקדמאיים דוברי ערבית:

1. כל המועמדים האקדמאיים דוברי הערבית נדרשים להיבחן במבחן כניסה למכללה בשפה הערבית.
  2. על המועמדים לתוכנית הכשרה להוראת שפה וספרות ערבית לקבל ציון 75 לפחות במבחן הכניסה למכללה בשפה הערבית.
  3. על המועמדים לתוכניות הכשרה להוראת שאר מקצועות ההוראה לקבל ציון 70 לפחות, במבחן כניסה למכללה בשפה הערבית.
  4. מועמדים שהתקבלו ללימודים ולא עברו את מבחן הכניסה בערבית יחויבו בקורס מכינה בהיקף של 60 שעות. המכינה תתקיים במהלך שנת הלימודים ובתשלום נוסף.
    ציון המעבר ההכרחי במכינה הוא 75.

* לבעלי דיסיפלינה מתאימה  |  מענקים ומלגות לזכאים בהתאם לתקנון | פתיחת התוכנית מותנית במספר הנרשמים

לפרטים והרשמה: חייגו למורן: 077-8053854