תוכנית ההכשרה לבית-הספר העל-יסודי (ז-י)

ראש תוכנית ההכשרה לבית-הספר העל-יסודי סמירנוב-אוקנין אינה

אודות התוכנית

התוכנית מכשירה מורים לבית הספר העל־יסודי במגזר היהודי והבדווי. בלימודים בתוכנית משולבות למידה עיונית חדשנית ועדכנית והכשרה מעשית בתחומי החינוך ובהוראת תחומי הדעת שבהם מתמחים הסטודנטים.

הסטודנטים הלומדים בתוכנית זוכים ללווי אישי מראש התוכנית, מצוות המרצים ומהמדריכים הפדגוגים.

בסיום הלימודים בתוכנית יוענקו שתי תעודות:

תואר ראשון    B.Ed

תעודת הוראה לבית הספר העל־יסודי (לכיתות ז'-י') בשני מקצועות הוראה במתכונת דו־חוגית* או תעודת הוראה לבית הספר העל־יסודי (לכיתות ז'-י') במקצוע הוראה אחד במתכונת חד־חוגית*. משך הלימודים – 4 שנים.

מבנה תוכנית הלימודים בהכשרה לבית ספר העל־יסודי

* דו־חוגי: לימודים בשתי התמחויות שהן מקצועות הוראה בבית הספר העל־יסודי:ספרות עברית וכללית, תנ"ך, לשון עברית כשפה ראשונה, לשון עברית כשפה שנייה, לשון ערבית כשפה ראשונה, תוכנית שבילים – חינוך בלתי פורמלי וגיאוגרפיה בדגש על לימודי סביבה או היסטוריה.

* חד־חוגי: לימודים בהתמחות אחת שהיא מקצוע הוראה בבית הספר העל־יסודי:מתמטיקה, אנגלית, מדעים.

סה"כ שעות שנתיות במהלך התואר
הכשרה קלינית דו־חוגי – 18 ש"ש

חד־חוגי – 12 ש"ש

לימודי חינוך והוראה  12 ש"ש
חד־חוגי 48 ש"ש
דו ־חוגי 26  ש"ש בכל התמחות מלבד  ערבית – 32 ש"ש
העשרה 4 ש"ש

תנאי הקבלה לתואר ראשון .B.Ed

1-   זכאות לתעודת בגרות

2-   עמידה בתנאי הקבלה של ההתמחות המבוקשת.

3-   עמידה בהצלחה בוועדת קבלה להתאמה להוראה.

4-   עמידה באחד ממסלולי הקבלה האלה:

א. מסלול תעודת בגרות איכותית לפי תנאים אלה:

ממוצע משוקלל של ציוני הבגרות 92 לפחות, 5-4  יח"ל אנגלית ומקצוע מוגבר 5 יח"ל.

ב. מסלול תעודת בגרות ומבחן פסיכומטרי:  מועמד שאינו עומד בתנאי הקבלה לפי מסלול א  יוכל להתקבל על סמך ממוצע של ציון הבחינה הפסיכומטרית והציון המשוקלל של תעודת הבגרות (כולל בונוסים) – 50% לכל רכיב.

הציון המשולב הנדרש לקבלה הוא 540 לפחות.

למידע על תנאי הקבלה ניתן לפנות:

ליחידת רישום וקבלה בטלפון: 08-6402733 / 08-6402734

מדברי הסטודנטים

עדן קדושים, שנה ג' על־יסודי מדעים

הלימודים בהתמחות מדעים בתוכנית ההכשרה לבית הספר העל־יסודי  כוללים הקניית ידע תיאורטי בתחום המדעים ובתחום החינוך בשילוב התנסות מעשית בהוראה בבית הספר, מעבדות וסיורים.
הקורסים השונים והמגוונים מחברים בין העולמות ויוצרים חוויה לימודית ייחודית.
לכל סטודנט יש מדריכה פדגוגית ומורה מאמנת והן מלוות ומנחות באופן שוטף במהלך ההתנסות המעשית בבית הספר.
ההתנסות הייתה מאוד משמעותית עבורי, לימדה אותי רבות, נתנה לי כלים רבים ומגוונים להוראה והקנתה לי ידע פדגוגי רב. בהתנסות המעשית למדתי בעצם איך ללמד את מקצוע המדעים בדרכים מגוונות ורלוונטיות לתלמידים במאה ה־21 תוך שילוב חשיבה, יצירתיות והנאה.

• המכללה שומרת לעצמה את הזכות לערוך שינויים
  • מספר המקומות מוגבל