לקסי-קיי

זהות
נמצאו 5 תוצאות
נורית הירשפלד
    השיח הבין־דתי מניח קיומם של ערכים אוניברסליים, המהווים מכנה משותף לכל בני האדם על מגוון אמונותיהם, תרבויותיהם, הדתות שלהם ותפיסות עולמם. כלל הזהב, אשר יוגדר להלן, שייך לאתיקה אוניברסלית זו. הגדרת עקרונות הייסוד של הדיאלוג הבין־דתי היא דוגמה להתמודדות עם ההיבטים המעשיים והיישומיים של אתיקה זו. כללי היסוד מבוססים על ניסיון ועשייה בשדה.…
עירית קופפרברג
הערך מתמקד בהגדרת המושג מיצוב בשיח ובהדגמת ניתוח זהות מקצועית בחינוך באמצעות גישת ארבעת העולמות לחקר שיח. זו היא גישה מוכוונת נתונים לחקר ממדי הזהות של הפרט והקבוצה בפעולות שיח שהם מבצעים.שיח מוגדר כשימוש בשפה דבורה, כתובה או מקוונת בעת ביצוע פעולה תקשורתית בהקשר מסוים (קופפרברג, 2016; Weizman, 2008). חקר השיח הוא תחום מחקר המתמקד…
נורית בסמן-מור
בשל תהליכי ההגירה, יותר ויותר מדינות בעולם נעשות מגוונות מבחינה תרבותית, ומתנהל בהן ויכוח בנוגע לשאלה אם יש לעודד רב-תרבותיות כמדיניות חברתית וממשלתית. בשנת 1971 אומצה לראשונה בחוק מדיניות רב-תרבותית רשמית. הדבר התרחש בקנדה. מטרת החקיקה הייתה לנסות להפיג את המתחים ואת ההתנגשויות בין צרפתים-קנדים לאנגלים-קנדים ולחזק את הקשר של קבוצות מוצא אחרות למדינה (Avramov…
שירלי דרוקר שטרית
מחקרי זהות הם "אופנה אקדמית" אשר החלה להתבלט עוד בשנות התשעים של המאה העשרים. יש גישות רבות לחקר הזהות וספרות המחקר מבחינה בעיקר בין זהות אישית-פרטית לזהות קולקטיבית-קבוצתית. הזהות האישית של הפרט מבטאת את המאפיינים המייחדים אותו מאחרים, וכוללת את עמדותיו, תפיסותיו, ערכיו, חלומותיו ואמונותיו (Nach & Lejeune, 2009). בקינגהאם (Buckingham, 2007) מוסיף כי הזהות…
דילוג לתוכן