קורס הכשרת מדריכים (GUIDE) גננות ומורות יסודי לשיטת מונטסורי

"אחד המבחנים לנכונות ההליך החינוכי הוא האושר של הילד" (מריה מונטסורי)

קורס הכשרת מדריכים (GUIDE) גננות ומורות יסודי לשיטת מונטסורי

גננות.ים ומורות.ים יסודי – סוף סוף זה הגיע… לימודי תעודה הכשרת מדריכים בשיטת מונטסורי!

אם את.ה רוצה ללמד עם ניצוץ בעיניים בתשוקה והתלהבות,
אם את.ה רוצה להכיר כל ילד וילד, לאפשר להם לבחור וללמוד לפי הנושאים שמרתקים אותם, ולסייע להם לממש את הפוטנציאל שלהם:
בוא.י ללמוד!!!

להרשמה וקבלת מידע נוסף חייגו את נעמי ועינב בבית הספר להתפתחות מקצועית (השתלמויות) במכללת קיי: 08-6402713/05
או מלאו את פרטיכם בטופס שלהלן ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם האפשרי:

"להצית את הדמיון" (מריה מונטסורי) שלהם, ולזרוע "זרעים של עניין" (מריה מונטסורי), כדי שימריאו על כנפי הסקרנות בביטחון לחקור באופן חווייתי ומגוון, בעצמאות והנאה.

בוא.י לרכוש כלים וללמוד איך אפשר לשלב את הגישה גם בחינוך המסורתי, לבנות סביבה מגרה ומרחב למידה מרובה הקשרים.

הלימודים פעם בשבוע עיוניים ומעשיים וכוללים התנסות קצרה.

כאנשי חינוך "המתנה הגדולה ביותר שאנו יכולים להעניק לילדנו היא שורשים של אחריות וכנפיים של עצמאות" (מריה מונטסורי)

תכני קורס הכשרת מדריכים (
GUIDE) גננות ומורות יסודי לשיטת מונטסורי:

תקציר:

ד"ר מריה מונטסורי הגתה ופיתחה פילוסופיית חיים ושיטת חינוך ייחודית לפני יותר מ-100 שנים, שמצליחה מאוד ברחבי העולם. גם בישראל החלו לקום מסגרות לימוד על פי השיטה תחילה פרטיות ובהמשך ציבוריות ואלו במגמת עלייה.
לאור הביקוש ההולך וגובר יש להכשיר אנשי חינוך שיוכלו לחנך לאור השיטה. המטרה להכיר את ד"ר מריה מונטסורי כדמות, את השיטה הייחודית שפיתחה, את התאוריה והפילוסופיה שהגתה ועליה כתבה ספרים רבים, ואת יישומה הלכה למעשה.

מונטסורי ראתה את הילד כחוקר ולומד עצמאי ומטרת הצוות סביבו להכין עבורו את התנאים לכך, להנחות אותו ולתת לו את הכלים להתפתח בדרך שלו, למשל באמצעות הכנת חומרים לפי תחומי עניין, שימוש באביזרים שהיא פיתחה וכן הלאה.
הלמידה בשיטת מונטסורי הינה למידה חוויתית  וחושית, המטרה ללמוד ולהבין את החומר ולהרחיבו לפי תחומי עניין.

הסביבה המותאמת  – Prepared environment מהווה הן גירוי והן מרחב לימודי.
כגירוי עליה לתת מענה לפן הפסיכולוגי כלומר פיתוח הדמיון והסקרנות, לפן הרגשי ולפן הפיזיולוגי היינו סביבה מגרת הקשרים.
כמרחב לימודי הסביבה מאפשרת חופש תנועה ובחירה, למידה אינטרדיציפלינארית, הסביבה מאפשרת למידת עמיתים וחקר כלומד עצמאי.

הלמידה הינה בסביבה מונטסוריאנית והתכנית משלבת למידה תיאורטית, הדגמת עבודה עם אביזרים לצד ההבנה של רצף הלמידה והמטרות, והתנסות מעשית.
כל זאת במטרה להביא את הסטודנטים להיות בעלי ידע ויכולת הוראה במסגרות מונטסוריאניות, ואף לשלב בלמידה המסורתית.

נושאי הקורס:

• רקע תאורטי – הכרת מריה מונטסורי, סיפור חייה והתהליך לפיתוח השיטה הייחודית שלה
  • עקרונות החינוך המונטסורי –
    • מושגים מונטסוריים בסיסיים ותיאורית החינוך על פי מונטסורי
    • שלבי התפתחות והפסיכולוגיה על פי מריה מונטסורי
    • שיטות תצפית, מטרותיה וחשיבותה בהוראה על פי שיטת מונטסורי
    • תפקידם של המדריך (מורה/גננת), הלומד והסביבה – יחסי הגומלין וההרמוניה ביניהם
    • למידה רב גילאית וחשיבותה
    • הסביבה המותאמת (המוכנה) Prepared Environment– תאוריה ומעשה – תפקיד הסביבה, אירגונה, האביזרים השונים ותפקידם, עבודה פרטנית וקבוצתית
    • למידת מושגי יסוד כגון: המוח הסופג, תקופות רגישות, דחף פנימי, מעגל למידה, תהליך נורמליזציה
    • דרך הלמידה –
      • מהמוחשי אל המופשט.
      • כלים לניהול כיתה מונטסורית– הכנת המרחב ותחזוקתו, תכנית המותאמת לכל לומד, דרך העבודה בתוך הכיתה ליצירת הרמוניה, שיח מכבד ופתרון קונפליקטים, תצפיות ומעקב אחר התקדמות כל תלמיד ותלמיד, עבודת צוות וחלוקת התפקידים.
      • מתודה והאביזרים בלמידה בכל תחומי הדעת בהיבט הלימודי ובהיבט החברתי כאחד. למידה אינטרדיסציפלינרית ורב גילית. הבנת המטרות והסיבות לתרגילים, כמו גם הבנת דרכי ההדגמה ואימון בכתיבתן.
  • תחומי הלמידה השונים –
        • תחומי דעת גן: כישורי חיים (מעשי ורגשי), חושים, תרבות (גיאוגרפיה, מדעים- בוטניקה זיאולוגיה, היסטוריה), אמנות, מוסיקה, שפה וחשבון.
        • תחומי דעת ביה"ס: שפה, חשבון, גיאומטריה, גיאוגרפיה, בוטניקה, זאולוגיה, היסטוריה וכישורי חיים.
  • יישום השיטה הלכה למעשה

יש להקדים, להירשם ולשריין מקומות – לשאלות והרשמה חייגו: עינב 08-6402713 | נעמי 08-6402705