קורס מורה מומחה בהוראה מותאמת (מתקנת)

בשנים האחרונות עולה המודעות לתהליכי שילוב והכלה במערכת החינוך, בהתאם למדיניות משרד החינוך הדוגלת בשילוב תלמידים עם קשיי למידה ראשוניים ומשניים בכיתות הרגילות.

אחד האתגרים המרכזיים העומדים בפתחו של המורה הינו לימוד כיתות הטרוגניות.
לשם כך, נדרש מהמורה להכיר וללמוד דרכי הוראה ייחודיות לתלמידים המתמודדים עם קשיים בלמידה.

הוראה מותאמת ואסטרטגיות למידה הינם כלים המאפשרים טיפול בקשיי למידה באמצעות שיטות לימוד מותאמות על פי צרכי הלומד.
תכנית העבודה נבנית על סמך ממצאי אבחון או מיפוי חוזקות וקשיים בלמידה והיכרות עם התלמיד.

משתתפי הקורס ילמדו לזהות ולמפות קשיים בתהליכי הקריאה והכתיבה ובתחום החשבון, וכן ירכשו כלים לצורך בניית תכנית התערבות מותאמת לתלמיד.

לקבלת מידע נוסף אנא השאירו את פרטיכם בטופס שלהלן:

מטרות התכנית:

• היכרות עם תחום הדעת – לקויות הלמידה והפרעות הקשב.
• איתור ואפיון קשיים בתהליכי הקריאה והכתיבה ובתחום החשבון.
• להקנות כלים לעבודה עם תלמידים מתקשים בכיתה ההטרוגנית.
• קריאת דוחות אבחון ובניית תכנית התערבות מתאימה למאפייני הלומד.

היקף תכנית לימודים:

התכנית כוללת 120 שעות אקדמיות, בהן הלומדים עוברים הכשרה בשלושה תחומים מרכזיים על פי הפירוט להלן:

• חלק א' – מאפיינים של לקויות למידה 12 שעות
• חלק ב' – הוראה מותאמת בקריאה ובכתיבה – 72 שעות
• חלק ג' – הוראה מותאמת בחשבון – 36 שעות

דגשים פדגוגיים וחובות לכל הקורסים:

• נוכחות של 80%
• ביצוע מספר מטלות לאורך השנה ועבודה מסכמת
> לעומדים בהצלחה בדרישות תוענק תעודת סיום

קהל היעד:

• מורות ומורים בחינוך הרגיל בכיתות בית הספר היסודי והעל יסודי שמעוניינים לקבל כלים לעבודה עם תלמידים מתקשים בבית הספר ובעבודה פרטנית.

• הקורס מיועד למורים ועובדי הוראה מוסמכים, גננות, אנשי חינוך, עובדים סוציאליים. אשר עובדים או מתכננים לעבוד עם לומדים בעלי ליקויי למידה ובעלי אוריינטציה לעבודה עם ילדים/נוער

מועד:

• קורס מקוון -בכל יום שני: משעה 16:30 עד 19:45

לימודים בשעות אחה"צ   | הכשרה כוללת שלושה תחומים ישומים: מבוא ללקות למידה, הוראה מותאמת בקריאה ובכתיבה והוראה מותאמת בחשבון  |  פיתוח וקידום קריירה כאנשי חינוך מומחים באסטרטגיות למידה והוראה מתקנת  |  קבלת כלים פרקטיים לעבודה בשטח עם תלמידים שונים

>  לעומדים בדרישות התוכנית תוענק תעודה מטעם מכללת קיי: מורה להוראה מותאמת (מתקנת)  <

לפרטים והרשמה פנו לבית הספר להתפתחות מקצועית של עובדי הוראה: