תוכנית ההכשרה לבית-הספר היסודי (א-ו)

ראש תוכנית ההכשרה לבית הספר היסודי: קליימן אסנת

הכירו את תוכנית התואר ראשון B.Ed לבית-הספר היסודי (א-ו)

אודות התוכנית

לימודי התואר הראשון (B.Ed.) בתוכנית ההכשרה לבית-הספר היסודי מכשירים מחנכים ומורים מקצועיים, להיות מנהיגים ומובילים של חדשנות ורב תרבותיות במערכת החינוך. תוכנית ההכשרה לבית הספר היסודי מעניקה לכם תואר ראשון ותעודת הוראה מקצועית לצד תעודה בהוראה מותאמת. תוכנית ההכשרה שמה דגש על תהליך ההתפתחות האישי והמקצועי של המתכשר להוראה. במסגרת הלימודים וההתנסות ניתנת ההזדמנות לגבש תפיסה חינוכית מודעת, המביאה לידי ביטוי את ערכיו ואת ניסיונו של הסטודנט. התוכנית הכללית מורכבת מלימודי חובה ומלימודי בחירה, זו תוכנית דינמית, הנעה באופן דו כיווני בין התיאוריה למעשה. הלימודים כוללים לימודים עיוניים מובנים, פעילות סדנאית ולמידה עצמית.

• שנת ההכשרה הראשונה:
    קורסי חינוך כלליים במסגרת תוכנית לימודי שנה א'
  • שנת ההכשרה שנייה:
    בנוסף ללימודים העיוניים, החל מסמסטר א' של שנת הלימודים השנייה, הסטודנטים מתנסים בבית ספר יסודי. הסטודנטים מלווים על ידי מדריכה פדגוגית מנוסה בהוראה + מורה מכשירה, ובביצוע מגוון תפקידים בבית הספר היסודי.
    התנסות הסטודנטים מצטרפים לכיתה, צופים ולומדים מהמורה המכשירה תיכנון שיעור, מתנסים בהוראה ומקבלים משוב, לומדים להנהיג כיתה ועוד.
    בשנה השנייה והשלישית, מלבד קורסי חינוך ופדגוגיה ילמדו הסטודנטים קורסי התמחות לפי בחירתם.
  • שנת ההכשרה השלישית:
    ההתנסות המעשית מתמקדת בתחומי דעת שונים: ספרות, לשון, מקרא, מתמטיקה ומדעים.
    ההתנסות בשנה זו נעשית במודל "אקדמיה-כיתה". התוכנית מבוססת על הרציונל של שותפות בין האקדמיה (המכללה) לבין בית הספר כדי להיטיב את תהליכי ההכשרה להוראה.
    הסטודנטים נמצאים בהתנסות בבתי הספר במשך יומיים. ההוראה בכיתה נעשית במתכונת של הוראה בצמד (co-teaching) כך שכל סטודנט משמש כמורה שני בכיתה.
    הסטודנטים שותפים לניהול הכיתה, לאסיפות הורים, למפגשי צוות ועוד וכך מגיעים מוכנים יותר למערכת החינוך.
  • שנת הלימודים הרביעית:
    עם ההוראה בשנת הסטאז' בבתי הספר ישולבו קורסים ברמה מתקדמת מתואר ראשון וקורסים נוספים בהתאם למערכת האישית.

מבנה התוכנית:

התוכנית כוללת 98 נק"ז:

התמחות ראשית לבחירה (מתמטיקה, לשון, ספרות, מדעים ומקרא) 26 נק"ז
חטיבת לימודי חינוך 15 נק"ז
חטיבה דיסציפלינרית 15 נק"ז
לימודי הכשרה  36 נק"ז
חובת הסמכה – התנסות מעשית 6 נק"ז

למידע נוסף ותנאי קבלה אנא פנו לבת-אל:
077-2319008

– – – – – –